SOCIAAL ZEKERHEIDSRECHT

Je bent hier:

SOCIAAL ZEKERHEIDSRECHT

  • Participatiewet (bijstand)
  • WIA, WAO en Wajong
  • AOW

Het sociaal-zekerheidsrecht is het rechtsgebied dat zich richt op allerlei verschillende uitkeringen. Het kan gaan om uitkeringen van de gemeente zoals bijvoorbeeld de Participatiewet (bijstand) of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), uitkeringen via het UWV, zoals de WIA/WAO, de Wajong of de WW of uitkeringen via het rijk (de SVB), zoals de AOW of de Algemene Kinderbijslagwet. Het sociaal zekerheidsrecht is dus heel divers.

Daarnaast moet men verstand hebben van het bestuursrecht om met succes iets te kunnen ondernemen tegen een beslissing van een van de vele overheidsinstanties (bestuursorganen) die de verschillende uitkeringen verstrekken. Via de regels van het bestuursrecht kan namelijk bezwaar worden gemaakt of kan hoger beroep worden ingesteld bij de rechtbank of een hogere rechter, zoals de Centrale Raad van Beroep of de Raad van State.

Voor al die verschillende wetten gelden weer andere regels. Een gedegen kennis van alle verschillende regels is dan ook essentieel voor iedere advocaat die zich bezig houd met zaken op dit rechtsgebied. Echte specialisten op dit gebied zijn dun gezaaid. En juist in het geval van een conflict met de overheid over uw uitkering, zit u niet te wachten op een advocaat die maar wat doet. Dan wil u hulp van een echte deskundige. Venlex Advocaten heeft zulke deskundige, met jarenlange ervaring, in huis.

ONZE SPECIALISTEN OP HET SOCIAAL ZEKERHEIDSRECHT ZIJN:

Vorige
Volgende