mr. S.C. van Heerd (Stephan)

Je bent hier:

mr. S.C. van Heerd (Stephan)

Al op vrij jonge leeftijd wist Stephan dat hij rechten wilde gaan studeren. In 2000 is hij dan ook begonnen met zijn studie Nederlands rechts aan de Universiteit van Tilburg. In 2006 is hij (met het predicaat: met genoegen) afgestudeerd op het gebied van het Personen- en familierecht.

Tijdens zijn studie en ook nog daarna heeft Stephan (als vrijwilliger) bij de Rechtswinkel in Tilburg gewerkt. Daar is niet alleen zijn interesse in de advocatuur ontstaan, maar ook het idee dat rechtsbijstand door een advocaat voor iedereen mogelijk en betaalbaar moet zijn.

In 2007 is Stephan beëdigd als advocaat. Na eerst zijn basisopleiding als advocaat te hebben afgerond op een klein kantoor in de buurt van Venlo, heeft Stephan zich vanaf 2010 bij een middelgroot kantoor in Venlo verder gespecialiseerd op het gebied van het personen en familierecht. In 2016 heeft Stephan de specialisatieopleiding van de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) cum laude afgerond. Tevens heeft hij de opleiding tot scheidingsmediator gevolgd. In 2017 is Stephan samen met Kelly en Saskia Venlex Advocaten begonnen.

Stephan vindt het van belang zijn cliënten, die vaak in een (emotioneel) moeilijke situatie van een scheiding verkeren, duidelijkheid te geven en weer op weg te helpen na deze vaak moeilijke stap. Maar ook in andere zaken vindt hij eerlijkheid naar zijn cliënten toe het allerbelangrijkste.

Hij streeft daarbij naar duidelijke antwoorden op vaak complexe vragen en naar een oplossing die recht doet aan de belangen van alle betrokkenen, met daarbij bijzondere aandacht voor de belangen van de kinderen in de echtscheiding.

Stephan staat op de lijst van de rechtspraak met advocaten die tot bijzondere curator kunnen worden benoemd en wordt door de rechtbank ook regelmatig aangesteld om de belangen van minderjarige kinderen bij de rechtbank te behartigen. Daarnaast treedt Stephan op als (scheidings)mediator.

Stephan is lid van de vereniging van Familierecht advocaten en scheidingsmediator, de vereniging voor Familie- en Jeugdrecht en de Duits-Nederlandse Advocatenvereniging en hij is daarnaast aangesloten bij de Stichting Bijzondere Curator Nederland.

Stephan spreek naast Nederlands en Engels ook vloeiend Duits.

Stephan van Heerd heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Personen en Familierecht (en internationaal recht)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.